Varkenshouderij

Nieuws 339 x bekeken

'Lidmaatschap WTO kan nadelig zijn voor Rusland’

Vilnius – Toetreding tot de WTO kan erg nadelig uitpakken voor de Russische varkenshouderij.

Als Rusland niet ingrijpt kan de import van levende varkens toenemen van 600.000 nu naar 2,7 miljoen stuks in 2015. Dat zei Yury Kovalev, directeur-generaal van het Russische verbond van varkenshouders op het congres van de European Pig Producers in Litouwen.

Naar verwachting treed Rusland over een paar weken definitief toe tot de vrijhandelsorganisatie WTO. Het blijft nodig dat Rusland maatregelen neemt om een te grote toestroom van buitenlandse varkens en varkensvlees tegen te gaan, aldus Kovalev. Volgens hem is het juist nu erg belangrijk om de Russische varkenshouderij te beschermen. Het land werkt aan een flinke modernisering om op termijn zelfvoorzienend te kunnen worden. Stapsgewijs moet de productie in 2020 met 1,8 miljoen ton varkensvlees zijn opgevoerd. Tegelijkertijd kan de import dan worden afgebouwd.

Of registreer je om te kunnen reageren.