Varkenshouderij

Nieuws

LTO wil afspraken binnen de keten

Beerta - LTO wil de komende tijd afspraken maken met partners in de varkensketen om te komen tot een nadere invulling van het Verbond van den Bosch.

Dat zegt voorzitter Annechien ten Have van LTO-varkenshouderij. Ten Have stuurde vorige week een brief naar de participanten in het Verbond van Den Bosch met een oproep om samen te werken aan nieuwe modellen. De reacties die ze kreeg waren positief, aldus de voorzitter. "Ik ben er van overtuigd dat mijn actie heeft bijgedragen aan een stuk bewustwording."

Met het ontplooien van initiatieven wil Ten Have ook duidelijkheid krijgen van de NMA over wat wel en niet mogelijk is als het gaat om afspraken binnen de keten. Vooral in de supermarktwereld bestaat grote vrees in conflict te komen met de NMA. Ook de NVV gaf aan op een soortgelijke manier te willen komen tot afspraken en duidelijkheid van de NMA.

Of registreer je om te kunnen reageren.