Varkenshouderij

Nieuws

Japfa en Hypor starten varkensfokkerij in Vietnam

Boxmeer – Diervoerdingsproducent Japfa Comfeed heeft de samenwerking met de internationale varkensfokkerijorganisatie Hypor afgerond. Zij gaan deze zomer een fokkerij opzetten in Vietnam.

De fokkerij heet Japfa Hypor Genetics Company. Een zeugenbedrijf met zevenhonderd plaatsen zal onder deze naam komende zomer worden opgeleverd in Vietnam. In augustus en september 2012 zal een levering plaatsvinden met Hypor GGP, bestaande uit de twee zeugenlijnen Hypor Large White en Landrace en de twee berenlijnen Hypor Maxter en Magnus.
Het bedrijf gaat F1-gelten en sperma produceren voor invulling van de behoeften van de eigen productie van Japfa. Daarnaast zal een verkoop- en service-organisatie worden opgezet voor de commercialisering van gelten en eindbeersperma op de Vietnamese markt.
Vietnam is een van de snelst groeiende markten voor varkensproductie in Azië. Door groeiende inkomensniveaus zal de vleesconsumptie de komende jaren stijgen en zal productie-uitbreiding moeten versnellen om de consumptie te kunnen bijhouden. Verder stimuleert de Vietnamese overhead de modernisering van de varkenshouderij om de zeer kleinschalige productie te doen verdwijnen. Japfa en Hypor willen samen verder te investeren in deze zeer aantrekkelijke markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.