Varkenshouderij

Nieuws 1087 x bekeken 1 reactie

Hogere varkensprijs drukt winst Danish Crown

Randers - Danish Crown heeft in het eerste halfjaar van 2011/12 een ietsje lager resultaat geboekt dan in dezelfde periode van het vorige boekjaar.

Het Deense vleesconcern verdiende 98,5 miljoen euro en leverde daarmee ten opzichte van vorig jaar 1,2 miljoen euro in. De omzet steeg daarentegen naar 3,7 miljard euro. Dat was 390 miljoen meer dan in de eerste zes maanden van het voorafgaande jaar, deels ook door de inlijving van D&S Fleisch in Duitsland (nu DC Fleisch) en Parkham Foods in Groot-Brittannië.

De daling van de winstmarge is volgens financieel directietopman Preben Sunke te wijten aan de gestegen grondstofprijzen ofwel de duurder geworden varkens. Dat was voordelig voor de leveranciers maar niet voor de vleeswarenproductie in het concern, omdat de hogere kosten niet meteen konden worden doorberekend aan de afnemers. ”De prijsstijgingen in de verschillende schakels van de waardeketen gingen niet gelijk op,” legt Sunke uit.

Het concern signaleert tevens terughoudendheid bij de consument. ”De tendens is dat er wordt gekozen voor de goedkopere uitsnijdingen en daar moeten we attent op zijn.” Afgezet tegen de toegenomen concurrentie op de markt meent Danish Crown niettemin dat er een bevredigend resultaat is geboekt.

Eén reactie

  • brabantsduitserke

    schrijf eens een artikel hogere voerprijs drukt winst varkenshouders

Of registreer je om te kunnen reageren.