Varkenshouderij

Nieuws

Energiezuinige stalventilatoren succesvol getest

Valkenswaard – Keten Duurzaam Varkensvlees heeft op zijn demobedrijf De Hoeve een proef gedraaid met nieuwe ventilatoren die 80 procent minder energie gebruiken dan gangbare ventilatoren in varkensstallen.

In de nieuwsbrief van de organisatie staat dat het stalklimaat niet verslechterde tijdens de proef.

Op alle stallen op het proefbedrijf wordt nu dit nieuwe type ventilator geplaatst. Keten Duurzaam Varkensvlees streeft naar een energieneutrale varkenshouderij en is daarom op zoek gegaan naar ventilatoren die spaarzaam omgaan met elektriciteit. Met de nieuwe ventilatoren halveert de energiebehoefte op het proefbedrijf. Via zonnepanelen moet het bedrijf energieneutraal worden.

Keten Duurzaam Varkensvlees is een samenwerkingsverband tussen producenten, slachterij, grossiers, slagers, retail, cateraars en vleeswarenproducenten. De boeren producen varkensvlees volgens het Milieukeur-principe. Grondlegger van het concept is varkenshouder Hans Verhoeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.