Varkenshouderij

Nieuws 677 x bekeken

Duitsers storten zich op onderzoek varkens voor xenotransplantie

München - Onder leiding van de Ludwig-Maximilians-Universiteit (LMU) in München stort zich een aantal Duitse wetenschappelijke instellingen met een kleine 13 miljoen euro subsidie van de overheid op het onderzoek naar de mogelijkheden om organen van transgene varkens te gebruiken voor transplantatie in de humane geneeskunde ('xenotransplantatie').

Doel is om een varkenslijn te ontwikkelen, waarvan de organen minder afstotingsreacties veroorzaken. Zwaartepunt ligt op onderzoek naar transplantatie van cellen bij diabetes type 1. Behalve de LMU zijn de TU Dresden, de Medizinische Hochschule in Hannover en diverse niet-universitaire instellingen, zoals het Robert-Koch-Institut, bij het project betrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.