Varkenshouderij

Nieuws 496 x bekeken

Duitse vleesexport naar Nederland groeit licht

Bonn – De Duitse export van varkensvlees naar Nederland groeide vorig jaar ten opzichte van 2010 met 1 procent naar 314.800 ton.

Dat komt naar voren uit cijfers van landbouwmarktbureau AMI. Nederland is met dat volume na Italië de grootste afnemer van de Duitse vleessector. De export naar Italië nam los daarvan toe met 9 procent naar 358.000 ton. De totale export groeide met 7 procent naar krap 2,8 miljoen ton. Volgens AMI werd de groei primair gestuwd door markten buiten de EU, die bij elkaar een aandeel bereikten van 28 procent van het exportvolume. Niettemin leverde de export naar Rusland afzonderlijk bekeken 7 procent in. Het volume belandde daarmee op 298.700 ton.

Of registreer je om te kunnen reageren.