Varkenshouderij

Nieuws 2304 x bekeken 10 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht gelijk

Bonn - Duitse slachterijen verhogen hun varkensprijzen vrijdag niet en houden die gelijk op € 1,68 per kg geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw.

Het uitblijven van een prijsverhoging valt vleesvarkenshouders rauw op hun dak. Zij rekenden op een prijsstijging met enkele centen per kg. Het aanbod van vleesvarkens is voor volgende week niet groot voor vier slachtdagen. Bovendien gaat varkensvlees goed van de hand met het mooie weer en Pinksteren. De opbrengst van varkensnekken en -hammen stijgt met 5 tot 10 cent per kg. Duitse varkensslachterijen willen hun marges verbeteren en grijpen hun kans met een korte slachtweek. Met volle slachtweken zullen zij hun prijzen moeten verhogen om hun haken volledig te vullen.

Laatste reacties

 • jan hien

  dit slaat nergens op en onze marge dan ,[hebben we die dan,ik niet] ierdereen is zo positief voor 2012 maar als de slachterijen niet willen of meer marge, word [is] dit weer een klote jaar

 • boerkebrabant

  las net een artikel in het agd. van uwe tilman. ik citeer . de varkensprijs zal van de zomer nog wel stijgen , maar in het najaar zal een daling volgen. ik ben ook redelijk optimistisch over de voerkostenontwikkeling. einde citaat. komt die beste man van mars! het lijkt erop dat ie denkt dat het voer goedkoper gaat worden en dat ie het vlees wederom voor te weinig voor langere tijd heeft verkocht. vervolgens verzint ie van allehande smoesje waarom de varkensprijs niet omhoog kan. als lid van de zlto en leverancier van vion(wat ik beide niet ben) zou ik het onmiddelijke ontslag van die man eisen. zoniet dan zou ik zelf ontslag nemen bij zlto en vion! Denk niet, wat ik doe maakt niets uit, samen staan de zlto/vion leden sterk

 • kalkar

  Je kunt vechten wat je wilt, maar winnen van deze lui doe je het toch nooit. Als varkensboer ben je altijd de laatste, verder zorgt iedereen in de keten zeer goed voor zichzelf. Leg je er maar bij neer dat dit ook de komende 50 jaar zo zal blijven.

 • groot7731

  Heb je met deze prijzen dan nog geen voldoende marge?? Ga de varkens dan lichter leveren, heb je minder duur voer nodig en je omzetsnelheid verhoogd. Zijn er nog varkenshouders die 3,5 ronde per jaar halen?

 • jan hien

  groot:met deze biggenprijzen !! .de laatste 5 kg kost nog niet zo veel met beren en groeien hard een v.c. van 2.35x0,28 cent voer=0.658 dus beur je voor elke kg meer een euro dus niet te licht leveren .ik probeer rond de 96kg

 • boerkebrabant

  groot, als we de varkens 5 kg levend is 4 kg geslacht lichter afleveren kost me dat aan bigkosten al 4 cent/kg. tel daar het extra werk voor het reinigen van de stallen bij dan kan ik dat niet terug verdienen door het mindere voer dat ik nodig heb.ikheb met deze prijzen niet voldoende marge, als je echt alles telt moet je gewoon 1.80 euro/kg geslacht hebben, dan zullen we het nog maar niet hebben over de verliezen van de laatste 5 jaar wegwerken hebben. en als de handel goed loopt zou het dan zo gek zijn om eens een keer een goed belegde boterham te hebben?

 • varkenshouder1

  Ze worden gewoon te goedkoop verkocht. Uwe Tilmann moet niet ouwhoeren. Hij is degene die hier samen met Tönnies en alle andere slachterijen verantwoordelijk voor zijn. Zij zijn degene die onze varkens willen verwaarden en daarin met z`n allen falen. Kun je zeggen van dan moet je het zelf doen !! Ook dat slaat nergens op want ik vind dat een slachterij de verantwoording heeft ivm milieu en dierwelzijn om een nette kostprijs te betalen. Zolang ze daarin falen val ik ze aan want ik verkoop mijn varkens aan hun en niet aan Albert Heijn, want daar wijzen ze meteen naartoe terwijl ze zelf gefaald hebben in de verkoop van hun product. Ik zou als ZLTO eens heel goed na gaan denken of inderdaad Uwe Tilmann de geschikte persoon is. Neemt niet weg dat ook van Rooi Meat, Compaxo, Hilckmann, Tönnies, Westfleisch enzovoort net zo hard gefaald hebben in de verkoop van het product. Ze hebben zich massaal in laten pakken door de retail en supermarkten en dat reken ik hun aan......

 • zeugenbedrijf1

  varkenshouder,uiteindelijk ben jij als ondernemer zelf verantwoordelijk voor het resultaat van jouw onderneming.Indien je jouw redenatie doortrekt ,kun je ook stellen dat de mengvoerindustrie haar grondstoffen te duur inkoopt,de biggenleverancier de kostprijs van zijn biggen te hoog heeft liggen,dat jij je biggen te duur inkoopt, en je varkens te goedkoop meegeeft.Uiteindelijk komt het erop neer dat wij niet in staat zijn voldoende toegevoegde waarde(in welke vorm dan ook) met onze dieren mee te geven.We maken met velen te veel van hetzelfde !

 • willywolfkamp1

  Dat zelfde geld dan ook voor Spa, kunnen hun gestegen kosten ook niet doorberekenen, Het probleem is de macht van de supermarkt, ok we leveren zelf aan de slachterij die een te grote bek hadden en zeiden dat ze door groot te zijn een betere prijs konden betalen maar de supers zijn nog veel groter geworden en die hebben vele voedselproducenten nu in de wurg greep. Hier zullen we wat aan moeten doen zodat wij weer een eerlijke prijs ontvangen en we duurzaam kunnen blijven produceren. De supermarkten zijn aan zet.

 • kalkar

  Dan moeten de boeren maar doorpakken en zelf de afzet geen regelen, oftewel een supermarktketen kopen. Geld is er zat in de keten zie wat For Farmers uitgeeft aan die Engelse voerboer.Dit geld had veel strategischer ingezet kunnen worden. Uiteraard moet er dan niet meer geleverd worden dan een normale vraag aankan, want wanneer dan in zo'n situatie de prijs goed is gaan die boeren weer vol gas geven. Maar dat regelen we danzelf wel. Komt de vraag waarom zoiets niet gedaan wordt? Tsja, nu wordt ie moeilijk. In het boerderij nr. van ik meen het jaar 2000, stonden 2 regels weggemoffeld, dat de boeren met de oprichting 100 jaar geleden van de coóperaties, die geboren werd uit
  pure armoe, 1 ding waren vergeten. Laat dit nu net het allerbelangrijkste zijn, nl. het regelen en sturen van de afzet.

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.