Varkenshouderij

Nieuws 2786 x bekeken 5 reacties

Duitse varkensprijs onverwacht 5 cent omlaag

Doetinchem - Duitse slachterijen verlagen hun varkensprijzen vandaag onverwacht met 5 cent naar €1,63 per kilo geslacht-gewicht.

Varkenshandelaren gingen vanmorgen nog uit van een onveranderde varkensprijs, omdat het aanbod van vleesvarkens niet groot is. Duitse varkensvleesbedrijven willen hun varkensprijzen al enkele weken drukken, omdat zij zeggen dat zij veel geld verliezen op het slachten en de verkoop van varkensvlees. Het drukken van de prijzen lukte niet, omdat de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch voldoende tegenwicht kon geven en zodoende een prijsdaling wist te voorkomen. Dat lukte gisteren niet meer.

Laatste reacties

 • John*

  met een prijsverhoging krijgen de gezamelijke slachterijen niet meer varkens aan de haak. misschien dat het met een prijsverlaging wel lukt.

 • melkertje1

  _Prijs van de biggen 20 euro naar beneden, anders wordt dit het zesde jaar op rij dat er in de vleesvarkens niks wordt verdiend. In begin 2009 hetzelfde meegemaakt, knetterdure biggen waar nooit iets aan verdiend is. Verder moet in de toekomst de biggen prijzen maar vastgesteld worden door de slachterijen, lijkt mij wel zo eerlijk, zijn we in iedewr geval van deze idiote biggenprijzen af.

 • mtsvanaaken

  melkertje, ga dan zelf fokken

 • John*

  afgelopen najaar waren de biggenprijzen ook idioot laag... gevolg productieuitval en du, re biggen. met lage biggenprijzen wordt niets opgelost. Met een beter overleg tussen de schakels wel. Momenteel kent de sector twee kostprijzen: een gesloten bedrijf, en een combinatie fokker mester. Op het moment dat in een combinatie fokker mester gewerkt wordt met goedkope biggen loopt deze groep voorop. bij dure biggen loopt de groep gesloten bedrijven met de kostprijs voorop. in duitsland geldt een regeling dat er geen producten onder de kostprijs verkocht mogen worden. Door de mogelijkheid om te kiezen tussen deze twee groepen doen deze partijen niets verkeerd en beuren wij als varkenshouder structureel te weinig,

 • John*

  afgelopen najaar waren de biggenprijzen ook idioot laag... gevolg productieuitval en du, re biggen. met lage biggenprijzen wordt niets opgelost. Met een beter overleg tussen de schakels wel. Momenteel kent de sector twee kostprijzen: een gesloten bedrijf, en een combinatie fokker mester. Op het moment dat in een combinatie fokker mester gewerkt wordt met goedkope biggen loopt deze groep voorop. bij dure biggen loopt de groep gesloten bedrijven met de kostprijs voorop. in duitsland geldt een regeling dat er geen producten onder de kostprijs verkocht mogen worden. Door de mogelijkheid om te kiezen tussen deze twee groepen doen deze partijen niets verkeerd en beuren wij als varkenshouder structureel te weinig,

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.