Varkenshouderij

Nieuws 1044 x bekeken

Duits wetsontwerp voor verbod op onverdoofde castratie

Berlijn – De federale overheid in Duitsland behandelt later deze week een wetsontwerp waarin wordt voorgesteld om de onverdoofde castratie van biggen te verbieden vanaf 1 januari 2017.

Gelijktijdig met dit voorstel wordt ook gevraagd om een verbod op het brandmerken van paarden. Daarnaast pleit men voor een systeem waarmee veehouders zelf moeten aantonen dat er wordt voldaan aan de wetgeving op het gebied van dierenwelzijn.

Het verbod op het brandmerken van paarden is politiek omstreden. Uit een inventarisatie blijkt dat er momenteel nog geen meerderheid is in het Duitse parlement om voor dit voorstel te stemmen. Naast de genoemde voorstellen dringt de oppositie ook aan op het verbieden van snavelknippen en een verbod op het couperen van staarten.

Of registreer je om te kunnen reageren.