Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Denkavit: wal keert schip varkenshouderij

Amsterdam – De wal zal het schip keren in de varkenshouderij, denkt Erik Buys van kalverbedrijf Denkavit. Buys sprak tijdens een bijeenkomst van ABN Amro.

“Men heeft in Vion reeds een grote speler, net als in de kalverhouderij, die de regie in handen kan nemen en merken en ketens kan ontwikkelen”, aldus Buys. “Natuurlijk zijn er meer primaire bedrijven in de varkenshouderij maar zolang men zich richt op de bulk zal er niks veranderen.” Als spelers denken het beter te kunnen dan de grote slachterijen, moet men de verantwoordelijkheid nemen en zelfstandig ketens ontwikkelen, aldus Buys, die veel gepraat maar weinig beweging ziet. “Blijkbaar is de situatie in de varkenshouderij niet nijpend genoeg.”

Voorzitter Wyno Zwanenberg van de Nederlandse Vakbond voor Varkenshouders sloot zich deels bij Buys aan. “Onze actie met borden langs de snelweg is vooral bedoeld om de urgentie duidelijk te maken, het onderwerp van lage prijzen op de agenda te setten.” De voorman zei te begrijpen dat de supermarkten niet alleen schuld dragen, maar zei dat Vion impliciet zegt niet direct over klanten te kunnen spreken in de pers. “Tussen de regels door lezend, is de vraag aan ons het te doen.”

Laatste reacties

  • John*

    vion is eerder een holle bolle gijs: een sta in de weg en een grote slokop. Wat de varkenshouderijsector nodig heeft is sterk en efficient trekpaard. En de taak is aan de varkenshouders om deze op te richten.

  • anton1937

    De NVV denkt vanaf haar oprichting, in termen in een vat dat al jaren verzuurd is. De varkenshouderij zal zich meer aan de consument moeten aanpassen, om een redelijk inkomen te halen, duurzaam produceren en biologisch moeten de termen worden, en niet zo groot mogelijk. Jumbo heet wel van Eerd, maar is feitelijk van der Valk(motels etc) Als je daar vlees aan levert,dan ben je aan het biechten bij de duvel, niet doen !!.

Of registreer je om te kunnen reageren.