Varkenshouderij

Nieuws

Denen overwegen biggencastratiestop per 2014

Berlijn – De Deense varkenshouderij stopt mogelijk al in 2014 volledig met de castratie van biggen. Dat plan heeft de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN opgetekend op een zogenoemde drielanden-ontmoeting onder regie van het Bauernverband.

Vertegenwoordigers van de varkenssector in Duitsland, Nederland en Denemarken wisselen tijdens deze ontmoetingen informatie uit over de jongste ontwikkelingen. De Deense afgevaardigde Erik Kam van de Deense landbouworganisatie LF liet tegen deze achtergrond weten dat over een snelle castratiestop momenteel wordt gediscussieerd. Duitsland houden vooralsnog vast aan de deadline in 2018 zoals die enkele jaren geleden werd vastgelegd in de Europese brancheovereenkomst over de beëindiging van castratie. Nederland wil er in 2015 vanaf zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.