Varkenshouderij

Nieuws 576 x bekeken

Denen geloven in tijdige overschakeling zeugenhuisvesting

Fredericia - De Deense zeugenhouderij zal voor veruit het grootste deel op tijd, dat wil zeggen voor 2013, overgeschakeld zijn op groepshuisvesting. Dat verwachten de zeugenhouders zelf, zo blijkt uit een enquête van varkenshoudersorganisatie Danske Svineproducenter (LDS).

Afgaande op die verwachting zal hooguit 5 procent van de zeugenstapel nog in oude stallen staan. Momenteel is dat nog het geval voor 30 procent. LDS stelt tevens vast dat de zeugenhouders die tot dusver geen groepshuisvestingsfaciliteiten hebben gerealiseerd daarmee zo lang mogelijk willen wachten. Ondanks de optimistische verwachtingen van de ondernemers zelf blijft daardoor voor de gang van zaken in de tweede helft van dit jaar grote onzekerheid bestaan, meent de organisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.