Varkenshouderij

Nieuws 2973 x bekeken 1 reactie

Beurs verlaagt biggenprijs

Doetinchem – De beursprijs voor biggen daalt voor volgende week met € 1,50 naar € 42,50 per stuk.

Daarmee wijkt de beurs af van de mutatie van de biggenprijs van de Nederlandse Vakbond Varkenshouders. Die veranderde vrijdagmiddag niet en bleef dus gelijk op € 48,00 per stuk. De afzet van goede biggen loopt goed in Nederland. De export loopt slechter. Nederlandse koppels biggen gaan naar Polen voor € 45,00 per stuk franco exportplaats.

De beursprijs voor geslachte varkens stijgt voor volgende week met 5 cent naar € 1,64 per kilo. Daarmee volgt de beurs de Duitse slachterijen, die hun prijzen vrijdagmiddag verhoogden naar € 1,68 per kilo. Voor levende varkens noteert de beurs  4 cent hoger op € 1,29 per kilo.

Eén reactie

  • cpm.vandeursen

    Biggenhandel loopt helemaal niet zo slecht als beweert wordt. Er hangen een paar koppels boven de markt die iedereen aan gaat bieden. Bijvoorbeeld boer pietje heeft 500 biggen over hij belt diverse handelaren op die die 500 biggen aan jan en alleman aan gaat bieden. Zo worden die 500 biggen misschien wel 5000 biggen in de markt . Zo krijg je de praat dat er biggen over zijn terwijl dit er in de praktijk veel minder zijn. Ik verwacht dat de biggen op korte termijn weer zullen stijgen.

Of registreer je om te kunnen reageren.