Varkenshouderij

Nieuws

Bemefa wil duurzame palmolie

Brussel - De Belgische brancheorganisatie voor de mengvoerindustrie Bemefa is toegetreden tot de Belgische Alliantie voor Duurzame Palmolie. Doelstelling is om eind 2015 alleen nog duurzame palmolie te verwerken die voldoet aan de criteria van het internationale initiatief Roundtable on Sustainable Palm Oil (RSPO).

Bemefa wil de overgang naar duurzame palmolie op de Belgische diervoedermarkt faciliteren en begeleiden. Er zal een actieplan opgesteld worden om dit in goede banen te leiden. “Hiermee willen wij onderstrepen dat we de ingeslagen weg van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid verder zetten”, zegt Yvan Dejaegher, gedelegeerd bestuurder van Bemefa.

De Belgische Alliantie voor Duurzame Palmolie werd officieel gesticht in januari 2012. Jaarlijks stellen de deelnemende verenigingen en bedrijven een eigen actieplan op dat op geregelde tijdstippen wordt geëvalueerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.