Varkenshouderij

Nieuws 1512 x bekeken 1 reactie

Aanbod vleesvarkens niet ruim

Het aanbod van vleesvarkens is voor volgende week niet ruim, ondanks het ontbreken van een slachtdag met Pinsteren.

De slachterijen krijgen maar net voldoende dieren aangeboden voor 4 slachtdagen. Daardoor zouden de slachterijen meer geld moeten bieden om de beesten aan de haak te kunnen slaan. Of de Duitse slachterijen hun prijzen vanmiddag verhogen en met hoeveel centen is vanmiddag bekend. Varkenshouders hebben een prijsverhoging hard nodig. Ondanks de daling van de biggenprijzen in de afgelopen weken, halen zij de kostprijs nog niet. De afzet van varkensvlees loopt goed door het mooie barbecueweer.

Eén reactie

  • boerkebrabant

    duitsland gelijk, deze week bij albert hein geen bbq vlees meer te krijgen, slachterije vragen varkens, maar de prijs omhoog ho maar, nog een paar weken gelijk en dan beginnen ze weer te zeuren dat de mensen op vakantie gaan(alsof ze dan geen vlees eten) en er enkele vleesverwerkers de poorten sluiten.
    we zitten met de hoge voer en mestprijzen in de hoek waar klappen vallen, en de slachterije kunnen ons daar de laatste 5 jaar maar niet uit krijgen, dit geeft toch te denken

Of registreer je om te kunnen reageren.