Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Aan lot overgelaten varkens gezondheidsrisico in Chili

Santiago - De Chileense regering is bang dat duizenden mensen in een noordelijk woestijngebied voor een "gezondheidscatastrofe" staan nadat een privéfirma een half miljoen varkens in Freirina aan hun lot heeft overgelaten.
Het aantal ratten en bacteriën neemt ter plekke snel toe. De crisis brak maanden geleden uit toen buren klaagden over stank van een varkenshouderij van de firma Agrosuper. Toen het bedrijf de varkenshouderij zondag liet voor wat ze was, werd de situatie ernstiger. Minister van Werk Evelyn Matthei gaf toe dat er fouten zijn begaan in het toekennen van een vergunning aan het bedrijf in de provincie Huasco.

Eén reactie

  • hertha

    pvdd werk aan de winkel

Of registreer je om te kunnen reageren.