Varkenshouderij

Nieuws 673 x bekeken

Zuid-Korea schroeft vrije import varkensvlees terug

Seoel – Zuid-Korea is van plan de tariefvrije de invoer van varkensvlees te verminderen na druk van de lokale varkensproducenten.

De Koreaanse regering kondigde vorige maand aan dat 70.000 ton vers en bevroren varkensvlees zonder importtarieven mochten worden ingevoerd. De vrije tarieven zouden gelden tot 30 juni 2012. Normaal gelden importtarieven van rond de 25 procent.
Maar de lokale productiecapaciteit is herstellende van mond-en klauwzeeruitbraken van vorig jaar. De Zuid-Koreaanse varkensproducenten zien daarom geen noodzaak om varkensvlees te importeren. Ze willen dat de regering de maatregelen terugdraait om de eigen productie te beschermen. De regering heeft naar onderhandelingen met de sector besloten om niet 70.000 ton vrij te importeren, maar 20.000 ton. Het ministerie behoudt zich het recht om de resterende 50.000 ton te importeren als dit nodig blijkt te zijn.
Zuid-Korea consumeert rond de 100.000 ton varkensvlees per maand. Ongeveer driekwart komt van lokale boeren, de resterende 25 procent wordt geïmporteerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.