Varkenshouderij

Nieuws 291 x bekeken

Varkensstapel VS groeit 2 procent

Washington – Op 1 maart waren er in de Verenigde Staten 64,9 miljoen varkens. Dat is 2 procent meer dan een jaar geleden.

Vergeleken met de telling op 1 december is de varkensstapel 2 procent kleiner.
De fokvarkensstapel komt uit op 5,82 miljoen. Dat is 1 procent meer dan een jaar geleden. De vleesvarkensstapel is 59,1 miljoen, ofwel 2 procent groter dan een jaar geleden, maar vergeleken met 1 december 2 procent kleiner. In de afgelopen drie maanden werden 28,7 miljoen biggen geboren; 3 procent meer dan over de zelfde periode vorig jaar.
De komende drie maanden zullen naar verwachting 2,89 miljoen zeugen hun biggen produceren. Dat is één procent minder dan een jaar geleden. Ook voor de drie maanden daarna is de verwachting dat er minder zeugen biggen zullen krijgen; zo’n 2,88 miljoen stuks. Dat is 2 procent minder dan een jaar geleden.

Of registreer je om te kunnen reageren.