Varkenshouderij

Nieuws 8 reactieslaatste update:5 apr 2012

Varkensslachterijen stellen varkensprijs niet vast

Doetinchem – De slachterijen die hun varkensprijzen normaal gesproken iedere woensdag publiceren, stelden die publicatie uit.

Zij hebben moeite met de prijsverhoging van 3 cent per kilo bij Duitse slachterijen en Vion in Nederland. Op de verkoop van varkensvlees kunnen zij die prijsverhoging naar eigen zeggen niet terugverdienen.
Compaxo, Hilckmann en Van Rooi Meat maken hun varkensprijzen waarschijnlijk vandaag bekend. Dit uitstellen van de publicatie van hun varkensprijzen gebeurt normaal gesproken niet zo vaak. De situatie in de varkensmarkt is hectisch door een krap varkensaanbod. De afgelopen weken werkte Vion met weektoeslagen, die het bedrijf achteraf pas bekendmaakte. Deze week verhuisde 1 cent van die weektoeslag naar de bordesprijs van Vion. Dat doet het bedrijf om zoveel mogelijk varkens naar Vion-slachterijen te trekken.

Laatste reacties

 • varkensboerk

  Dus...? Wij hebben moeite met de prijzen van de afgelopen jaren!! Schijnt toch iets geks te zijn om producten gewoon naar waarde te betalen en de regie kwijt te zijn.

 • Knorrenboer

  Het zijn grote boeven ,die slachterijen

 • pietje31

  vraag en aanbod bepalen de prijs dus niet meer. Als de inkoopprijs stijgt worden de marges kleiner. Dit klinkt de gemiddelde varkensboer niet vreemd in de oren. Als de slachterijen het vlees onvoldoende kunnen verwaarden houd dat in dat de andere kant (inkopers) hun job beter verstaan. Als je konstant de varkens verkoopt voor een te kleine marge loop je er al gauw tegenaan dat je geld te kort komt. Als je langere termijn afspraken maakt met hun waar je de markt niet meeneemt en er op vertrouwd dat er altijd genoeg aanbod is zul je de komende maanden voor gaas gaan. Alle grotere eiverwerkers en inkopers voelen deze pijn nu dagelijks. Deze hebben een verdubbeling van de prijs niet zien aankomen. Onze slachters piepen nu al bij een paar cent.
  Dus jongens 'follow the leader', anders verlies je omzet en stop met het maken van afspraken op langere temijn die de kostprijs niet benaderen.

 • rensk004

  Hey Knorrenboer, gewoon niet leveren aan die slachterijen, maar zelf je varkens verwaarden.

 • kleine pelle

  Ik denk dat de varkenshouders momenteel geen reden tot klagen hebben m.u.v. diegenen die onverantwoord hebben uitgebreid. De investeringen gingen per tonnen tegelijkertijd. Diegenen die hebben geprobeerd jaarlijks iets op te schalen zonder extreme kosten hebben nog steeds de kost verdient.

 • Jonas Brabant

  er zijn er natuurlijk altijd die het beter kunnen hè kleine pelle!

 • varkenshouder1

  Kleine Pelle, Ik zie hier juist de bedrijven die te weinig geinvesteerd hebben met armoe stoppen. Dat zegt voldoende. Voor de rest vindt ik het marktcommentaar zeer slecht. iedere week wordt de medelijdetoon richting slachterijen op deze site gerapporteerd terwijl de producent van hun grondstoffen tot megainvesteringen wordt gedwongen door die partijen, maar tegelijkertijd zijn kostprijsverhoging niet vergoed krijgt. Hey slachters wordt wakker, een pilsje kost ook 2 euro en die liter benzine binnenkort ook. Ben persoonlijk wel voor rustige verhogingen om de rust te bewaren, maar ook de varkens moeten richting 2 euro/kg.

 • Gebr.hendrikx

  Wij hebben ook grote moeite met de prijverhogingen van de granen en vooral de eiwitproducten.Echter wanneer wij de marktprijs niet willen betalen ontvangen we niet 1 kg,zelfs niet van de trouwe leverancier!

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.