Varkenshouderij

Nieuws 1520 x bekeken

Varkensbedrijf uit Oirschot behoudt natuurvergunning

Den Haag – Een varkensbedrijf in Oirschot heeft terecht een Natuurbeschermingsvergunning gekregen.

De Raad van State heeft een bezwaar tegen het bedrijf, van de Mobilisation for the Environment afgewezen.
Het varkensbedrijf met 2.886 vleesvarkens, 1.408 gespeende biggen, 100 kraamzeugen, 306 guste en dragende zeugen, 72 opfokzeugen en 1 dekbeer, zou volgens MOB een negatief effect hebben op het natuurgebied Kampina & Oisterwijkse Vennen.
Het bedrijf heeft duidelijk gemaakt dat de ammoniakdepositie vermindert ten opzichte van de oude situatie. Gecombineerd met de bouw van het varkensbedrijf is een ander bedrijf in de buurt deels verkleind. De milieuvergunning daarvoor is ingetrokken.

Of registreer je om te kunnen reageren.