Varkenshouderij

Nieuws 1313 x bekeken 1 reactie

Stijging wereldproductie varkensvlees verwacht

Washington – De wereldwijde productie van varkensvlees zal dit jaar uitkomen op 104,4 miljoen ton. Dat blijkt uit ramingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Dit is 924.000 ton meer dan eerdere verwachtingen van de USDA. De verwachte productie is opgeschroefd omdat China, de Verenigde Staten (VS) en de Europese Unie (EU) naar verwachting meer varkensvlees gaan produceren. De EU-verwachting is hoger omdat er meer efficiency wordt verwacht in de fokkerij. Voor de VS geldt dat er productiviteit van de zeugen hoger uitvalt en de biggen zwaarder uitvallen. Hierdoor is het volume varkensvlees voor de EU en de Verenigde Staten ook iets aangepast.
China zal dit jaar 51,6 miljoen ton varkensvlees produceren (320.000 ton meer dan eerdere voorspellingen). Dit komt omdat de Chinese overheid de varkensindustrie flink aanmoedigt door middel van subsidies en ook omdat er minder dierziektes uitbreken als gevolg van vaccinatie en gunstige weercondities.
De EU gaat dit jaar 22,6 miljoen ton varkensvlees produceren, de Verenigde Staten zal volgens de ramingen uitkomen op 10,6 miljoen ton. De varkensvleesproductie in Rusland, Mexico en Zuid-Korea is geraamd op respectievelijk 2,1 miljoen ton, 1,2 miljoen ton en 982.000 ton.

Eén reactie

  • kantoor3

    het wordt toch weer is tijd om serieus na te denken over het verlagen van het aflevergewicht.

Of registreer je om te kunnen reageren.