Varkenshouderij

Nieuws

Rattlerow Seghers exporteert diepvriessperma naar Brazilië

Sint Oedenrode – Rattlerow Seghers exporteert diepvriessperma van twee Piétrain-lijnen naar Brazilië, waaronder de Maximus-lijn. De export gebeurde vanuit de stallen van Klasse KI in Sint Oedenrode, dat gelieerd is aan Rattlerow Seghers.

Dat heeft Rattlerow Seghers bekendgemaakt. In 2010 en 2011 exporteerde Rattlerow levende dieren naar Brazilië. De bedoeling is nu om via de exporten van diepvriessperma de verdere genetische verbetering te garanderen.
Door met diepvriessperma te werken wordt voorkomen dat bepaalde ziekten worden ingesleept. Brazilië is vrij van PRRS, wat het land een belangrijk voordeel geeft voor de productie van goedkoop varkensvlees. Brazilië doet er dus alles aan om deze status te behouden.
Volgens Toon van Stipdonk van Klasse KI is het voordeel van diepvriessperma de lange houdbaarheid. Ook is het goed mogelijk van te voren alle risico’s op besmettingen en dergelijke uit te sluiten. Nadeel is nog wel de mindere vruchtbaarheid van het diepvriessperma.
De donorberen in de productiestal zijn vrij van PRRS, mycoplasma, brucellose, blaasjesziekte, tbc, varkenspest en Aujeszky. De geëxporteerde Piétrain-lijnen worden vooral op grote industriële bedrijven die met Danbred-zeugen werken, gebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.