Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Raad van State keurt groter bouwblok in Brabant goed

Den Haag – De Raad van State heeft de bouwvergunning van een varkensbedrijf in Diessen met een omvang van ongeveer 2,5 hectare goedgekeurd.

Volgens de Raad van State heeft de gemeente met goede redenen toestemming gegeven voor de overschrijding van het bouwblok. Het reconstructieplan bood daarvoor de mogelijkheid.
Het bedrijf van Landschot BV omvat verschillende stallen voor zeugen, biggen en vleesvarkens. Het complex valt onder het regime van een landbouwontwikkelingsgebied. Tegen de bouwvergunning was bezwaar gemaakt door drie inwoners van de gemeente Hilvarenbeek.

Eén reactie

  • anton1937

    Zoals te verwachten gaan de provinciale staten van Noord-Brabant alle procedures verliezen om de bouwkavels voor de boeren te verkleinen. Onder aanvoering van de VVD,de PVV, de SP en de PVDA worden de boeren beknot in hun bedrijfsvoering. Belachelijk m n van de VVD. De burgers in Brabant betalen het onverantwoord handelen van de genoemde politieke partijen

Of registreer je om te kunnen reageren.