Varkenshouderij

Nieuws 1289 x bekeken

NVV verkoopt De Groene Belangenbehartiger

Barneveld – Varkenshoudersvakbond NVV verkoopt De Groene Belangenbehartiger (DGB) aan het management van deze onderneming.

Dat hebben DGB en NVV bekendgemaakt.
Met deze stap komt er een eind aan de band tussen NVV en DGB. De ontvlechting gaat met terugwerkende kracht in op 1 januari 2012. De NVV gaat zich concentreren op de kerntaak belangenbehartiging van de varkenshouders. DGB blijft zich richten op het leveren van commerciële diensten en producten als DGB energie, IKB Nederland Varkens en DGBenchmark.
NVV-voorzitter Wyno Zwanenburg: "Als NVV-bestuur waren we al langer geleden tot de conclusie gekomen dat de NVV zich niet moet bezig houden met commerciële activiteiten. Dat proces heeft nu een afronding gekregen met de verkoop van de aandelen DGB aan het management."
Volgens directeur Marc Logten­berg van DGB heeft de overname geen gevolgen voor het personeel van het bedrijf. "We gaan gewoon door met onze activiteiten. Eén van onze nieuwe activiteiten is bijvoorbeeld de verkoop van zonnepanelen."
Zowel Logtenberg als Zwanenburg wil niets zeggen over de hoogte van het bedrag dat met de transactie is gemoeid. Wel geeft Zwanenburg aan dat de NVV het geld wil gaan inzetten voor verbetering en versterking van de belangenbehartiging. "We zullen binnenkort daarover meer bekend maken", aldus Zwanenburg.
De Groene Belangenbehartiger is eind jaren 90 opgericht door de NVV met de bedoeling een rol te spelen in de mestbe- en verwerking. In de loop der jaren heeft het bedrijf zich ontwikkeld tot wat het nu is: een commerciële dienstverlener die actief is in energiehandel, advies en het beheer en certificatie van het IKB-Nederland varkenskwaliteitssys­teem. > Pagina 6

Of registreer je om te kunnen reageren.