Varkenshouderij

Nieuws

Intentieverklaring op VIC Sterksel ondertekend door 40 bedrijven

Sterksel - Afgelopen vrijdag hebben meer dan 40 bedrijven de intentieverklaring getekend voor het ’Partnership innovators van de varkenshouderij en varkensvleesketen’.

Alle bedrijven werken nu al in private-publieke samenwerkingsverbanden aan één of meerdere innovatietrajecten op het Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel onderdeel van Wageningen UR Livestock Research.
De ondertekening vond plaats in aanwezigheid van Annechien ten Have (LTO Nederland) en Jaco Geurts (NVV). Beide vertegenwoordigers van de varkenshouders onderschreven het belang van het voortzetten van deze vorm van samenwerking tussen bedrijfsleven, onderzoek en overheid voor een duurzame varkenshouderij en varkensvleesketen.
In de toekomst wordt de private-publieke samenwerking verder uitgebouwd met nog meer betrokkenheid van varkenshouders, maatschappelijke organisaties en het onderwijs. De afgelopen jaren heeft het bedrijfsleven samen met de AOC’s Zuid-Nederland, hogescholen en Wageningen Universiteit samengewerkt aan het vernieuwen van het onderwijs op VIC Sterksel. Ook de kennisoverdracht naar de brede groep varkenshouders heeft veel aandacht gekregen onder meer door samenwerking met VarkensNET.
In de intentieverklaring is de ambitie opgenomen deze brede samenwerking verder uit te bouwen en zo de leidende positie van de Nederlandse varkenshouderij en varkensvleesketen in Europa en daarbuiten te bestendigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.