Varkenshouderij

Nieuws 5 reacties

Groeihormoon in 4 procent Vietnamees varkensvlees

Hanoi - In Vietnam is in 4,4 procent van de varkens verboden groeibevorderaars (beta-agonisten) gevonden die gevaarlijk kunnen zijn voor de mens.

Dat blijkt uit een steekproef van het Vietnamese ministerie van landbouw. De proef vond plaats in een slachthuis in het zuiden van de provincie Dong Nai. Acht tot 179 varkensvleesmonsters bleken positief voor de verboden groeibevorderaars. Ook bleken deze stoffen in 13 van de 268 voermonsters aanwezig. In urine werden de middelen in 7 van de 108 monsters gevonden. Elf boerderijen hebben hiervoor een boete gekregen.
Het ministerie gaat ook steekproeven doen in slachterijen in andere provincies van Vietnam.

Laatste reacties

 • politiek

  Volgens het EPA onderzoeksrapport en het Rapport milieucriminaliteit van de Nationale Recherche zijn deze praktijken ( hormonen ) ook in Nederland structureel. Men spreekt van verstoorde marktwerking door geldelijk gewin in die rapporten.

 • Snel

  Politiek doet aan stemmingmakerij,wij varkenshouders in nederland zijn wereldwijd de schoonste producenten van varkensvlees, de Nvwa zit er bovenop en de verantwoordelijkheid van de Nederlandse varkenshouder t.o.v.de consument is groot om een eerlijk stukje vlees te produceren.Politiek zal wel vegetarier zijn.

 • politiek

  @ Snel , ben maar gerust , ik heb graag een stukje veilig vlees , zonder hormonen dus. Naast de rapporten zoals vernoemt over structureel hormoongebruik in Nederland , is het inmiddels ook wel duidelijk dat er geen sprake is van een toevalliggge verontreiniging met hormonen , aldus de minister in zijn melding naar de Tweede Kamer.

 • politiek

  Beste heer/mevrouw Snel. Wereldwijd Nederland de schoonste producenten van varkensvlees ??. ( zonder hormonen mag ik aannemen ) Ik hoop oprecht dat u gelijk heeft .De aandacht van mij ging zojuist naar een artikel op deze pagina van www.boerderij.nl onder Lees ook . De Heus breidt uit in Vietnam. Kopstuk van dit artikel is GROEIHORMOON IN 4% VIETNAMEES VARKENSVLEES . Ik moet er nog even over nadenken om geen stemming te maken , maar ik mag hopen dat we beiden voor gezond en veilig vlees gaan.

 • politiek

  De groeibevordenaars ( beta-agonisten, thyreostatica en anabole steroiden) zijn bij Europese Wetgeving verboden. Ik vraag me zeer sterk af of de Nederlandse Wetgeving op dit gebied wel aansluit op die Europese Wetgeving en wie hier op toeziet en moet zien. De Productschappen niet vinden ze van zichzelf. Die wuift verantwoording van zich af. Dat het een moeilijk en gevoelig onderwerp is , dat is inmiddels wel duidelijk maar moeten we eigenlijk niet beginnen met het vraagstuk of garant kunnen/willen staan voor veilige producten , als we duurzaam en veilig willen produceren.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.