Varkenshouderij

Nieuws 742 x bekeken

Fransen kopen vlees gemakkelijker en goedkoper

Parijs – De Franse consument laat steeds meer de duurdere stukken vlees liggen en koopt liever goedkoper en gemakkelijker te bereiden vlees. Dat leidt ertoe dat de verkopen van hamburgers de laatste vier jaar met meer dan 40 procent omhoog zijn geschoten en dat worstjes ruim 7n procent meer worden verkocht.

Dat meldt de vee- en vleesorganisatie Sniv-SNCP. Over de hele linie gezien wordt nu 5 procent meer aan bereide vleesproducten verkocht dan in 2008, waarbij vooral de hamburgers en gehakt het erg goed doen.
Bij varkensvlees is het plaatje hetzelfde, waarbij stukken vers vlees nu 16 procent minder worden verkocht dan vier jaar geleden.  “De consument wil producten die goedkoop zijn, terwijl tegelijkertijd voor de vleesbedrijven de grondstoffen steeds duurder worden. Die ontwikkeling leidt er wel toe dat de rekening van veel vleesbedrijven in de rode cijfers is beland”, tekent SNIV-SNCP daarbij aan.

Of registreer je om te kunnen reageren.