Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Franse karteldienst heeft nu varkenssector op het oog

Plérin – De Franse concurrentiedienst onderzoekt of de toonaangevende Franse varkensmarkt in Plérin, Bretagne, op een aanvaardbare manier functioneert.

De Autorité de la concurrence kijkt daarbij vooral hoe de prijsvorming door de kopers op de veiling tot stand komt en verdenkt hen er daarbij van gevoelige prijsinformatie uit te wisselen ten nadele van de fokkers.
De karteldienst is de laatste tijd buitengewoon actief in de landbouw en agrosector, met forse boetes voor de fabrikanten van verpakte meel en witlof en invallen bij de producenten van yoghurt. Volgens dagblad Le Figaro is nu de varkenssector aan de beurt. Volgens de krant stammen de eerste klachten al uit 2008. Toen zouden vier fokkers de acht belangrijkste inkopers op de Marché du Porc Breton ervan hebben beschuldigd onder één hoedje te spelen bij de prijsbepaling waardoor die op kunstmatige manier omlaag wordt gedrukt. Die activiteiten zouden volgens de concurrentiedienst tot vorig jaar door zijn gegaan.
De dienst heeft de betrokken bedrijven, waartoe alle grote vleesondernemingen van Frankrijk behoren, een paar weken geleden een 'notificatie van de klachten' gestuurd en zou eind voor dit jaar met een besluit over mogelijke boetes naar buiten komen. Corr

Laatste reacties

  • aarthamstra1

    Wanneer gaat de politiek het beleid aan passen , zodat Multinationals als Z.L.T.O./Rabo aan gesproken kunnen worden op hun kartelvorming in de landbouw .Links nog rechts hebben de moed om multinationals aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Wel hebben ze het lef om Ouderen minder zorg te geven. Boeren ,burgers haal het zand uit u ogen ,U word bedrogen .,uitgezogen, Door U zogenaamde belangenbehartigers.

  • aarthamstra1

    Wanneer gaat de politiek het beleid aan passen , zodat Multinationals als Z.L.T.O./Rabo aan gesproken kunnen worden op hun kartelvorming in de landbouw .Links nog rechts hebben de moed niet om multinationals aan te spreken op hun verantwoordelijkheid. Wel hebben ze het lef om Ouderen minder zorg te geven. Boeren ,burgers haal het zand uit u ogen ,U word bedrogen .,uitgezogen, Door U zogenaamde belangenbehartigers.

Of registreer je om te kunnen reageren.