Varkenshouderij

Nieuws

FNV met Vion-personeel naar rechter

Rotterdam – Vakbond FNV Bondgenoten stapt met ontslagen personeel van Vion naar de rechter.

Woensdagavond hebben ruim 40 werknemers die worden ontslagen in een vergadering in Doetinchem het voorgestelde sociaal plan afgewezen. De betrokkenen gaan nu op individuele basis gesteund door de vakbond naar de rechter.
Volgens de FNV wil Vion steeds goedkoper af van zijn personeel. De vakbond wijst er op dat de vakbond een jaar geleden nog sociale plannen af kon sluiten die 40 procent hoger waren dan wat Vion nu biedt. Dat bod behelst een ontslagvergoeding van 60 procent van de in de ogen van de vakbond al magere nieuwe kantonrechtersformule.
Vion is onaangenaam verrast over de stap van de FNV. Communicatiedirecteur Marc van der Lee: ”We hebben tot vier keer toe gesproken met de FNV en ze in detail geïnformeerd en in vertrouwen genomen. Het was de FNV duidelijk dat er onder de huidige omstandigheden niet meer in zit. We vinden het ongekend dat de FNV nadat het voorstel is voorgelegd ons niet eens persoonlijk op de hoogte heeft gesteld maar dat nu via een persbericht doet. We beraden ons hoe we nu verder moeten in dit proces. We willen hoe dan ook de betrokken medewerkers een sociaal plan aanbieden.”

Of registreer je om te kunnen reageren.