Varkenshouderij

Nieuws 1546 x bekeken 1 reactie

Eerste twintig varkens Pure Graze in de wei

Den Ham – Het Pure Graze-concept is begonnen met een proef met twintig varkens.

Pure Graze is inmiddels al bekend van het rundvlees, waarbij de koeien een jaarronde weidegang hebben en maximaal dertig dagen aaneengesloten op stal staan. Volgens Ado Bloemendal, grondlegger van Pure Graze, is het de bedoeling om een complete assortiment van producten te kunnen aanbieden. ”We zijn daarom begonnen met een proef waarbij we twintig varkens via het Pure Graze concept afmesten tot een leeftijd van vier maanden oud. We willen het aandeel graan in het dieet beperken en de varkens veel laten eten in een Pure Graze Saladebuffet, waarin naast grassen ook klavers en kruiden zijn verwerkt”.
Het vlees zal worden verkocht bij lokale slagers en Boni-supermarkten, waar ook het Pure Graze-rundvlees te koop is. ”We willen dat de producten straks ook in meerdere supermarkten te verkrijgen zijn”, aldus Bloemendal. De regionale afzet blijft echter belangrijk. Het concept wil de afstand van het product naar de afzetkanalen beperken tot maximaal 400 kilometer. Bloemendal benadrukt dat het nog om een kleinschalige proef gaat. ”We moeten het systeem voor de varkens nog verder perfectioneren. Welke meerprijs de varkenshouders krijgen voor het Pure Graze-varkensvlees is nog niet bekend.

Eén reactie

  • brabantsduitserke

    waarom meerprijs? produceren ze dan toch op dezelde markt. nee ze moeten een
    eigen prijs verzinnen ,ze weten toch hun kosten. en dan maar wachten op die week dat hun prijs stijgt en van ons gangbare produktie de prijs zakt ,dan pas spreek je over een markt. zolang ze spreken van een meerprijs zitten ze op de gangbare markt.

Of registreer je om te kunnen reageren.