Varkenshouderij

Nieuws 460 x bekeken

EU exporteert meer varkensvlees naar China

Brussel - De Europese Unie (EU) heeft in de eerste twee maanden van dit jaar 96 procent meer varkensvlees geëxporteerd naar China dan in dezelfde periode vorig jaar.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. China staat hiermee op de derde plaats in de lijst van landen waarna de EU het meeste naartoe heeft geëxporteerd. Op de eerste plaats staat Rusland. Ook het volume Europees varkensvlees dat naar Rusland is geëxporteerd in de eerste twee maanden van 2012 ten opzichte van dezelfde periode in 2011 met 10 procent gestegen. Voor Hongkong, die op de tweede plaats staat in de EU exportlijst is het volume ook opgeschroefd met 15 procent.
In de eerste twee maanden van dit jaar is in totaal 518 miljoen kilogram geëxporteerd. In heel 2011 werd ruim 3 miljard kilogram geëxporteerd, waarvan 847 miljoen kilogram naar Rusland, 539 miljoen kilogram naar Hongkong en 392 miljoen kilogram naar China.

Of registreer je om te kunnen reageren.