Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

’Duitsland geschikter voor varkensfokkerij dan Nederland’

Dalfsen – Duitsland is per saldo geschikter om biggen te fokken dan Nederland.

Dat zei Adriaan Straathof afgelopen vrijdag op een netwerkavond in de varkensshowroom bij Johnny Hogenkamp in het Overijsselse Dalfsen.
Volgens Straathof is in Duitsland investeren gunstiger in verband met de voerkosten, mestkosten, biggenmarkt, opbrengstprijzen, financieringsmogelijkheden en communicatie en cultuur. Nederland heeft voor op Duitsland dat de bouwkosten lager zijn, de belasting gunstiger is en de afstanden korter zijn.
Straathof is één van de grootste varkensproducenten in Europa. Hij heeft tien varkensbedrijven in Duitsland en vijf in Nederland. In Hongarije heeft hij op acht bedrijven voornamelijk vleesvarkens. In totaal heeft het familiebedrijf meer dan 350 personeelsleden. In Duitsland komt het aantal personeelsleden dit jaar uit op 269. Het hoofdkantoor van het bedrijf zit in het Duitse Gladau.

Laatste reacties

  • j.verstraten1

    niet alleen voor varkensfokkerij

  • Mels

    En ik maar adviseren dat de mensen die menen dat ze geen varkens in hun land willen maar naar Duitsland moeten verhuizen....

Of registreer je om te kunnen reageren.