Varkenshouderij

Nieuws 2 reacties

Duitse zelfverzorgingsgraad varkensvlees groeit

Bonn - De zelfverzorgingsgraad van Duitsland met varkensvlees is vorig jaar gestegen naar 115 procent.

Dat hebben landbouwmarktbureau AMI en het Heinrich von Thünen-Institut berekend. Ten opzichte van 2010 is dat een plus van 5 procent. Voor het lopende jaar voorzien de rekenaars een verdere, zij het lichte stijging.
Afgelopen jaar produceerde de vleesindustrie 5,06 miljoen ton (plus 2,7 procent) en werd 2,28 miljoen geëxporteerd (plus 5,8 procent). Tevens werd 1,11 miljoen ton geimporteerd. Bij de import is een daling te zien van 1,3 procent. De consumptie per persoon leverde voorts een halve kilo in en zakte daarmee naar 39 kilo. Volgens AMI is dat veroorzaakt door de hogere prijzen en het slecht verlopen barbecueseizoen.
De zelfverzorgingsgraad is vorig jaar niet voor het eerst gegroeid. Twintig jaar geleden was deze nog maar 86 procent. In 2006 was het 96 procent.

Laatste reacties

  • varkensboerk

    Zelfvoorzieningsgraad of zelfverzorgingsgraad?

  • John*

    hebben ze in duitsland ook een zelfvoorzieningsgraad in biggen??

Of registreer je om te kunnen reageren.