Varkenshouderij

Nieuws 1038 x bekeken

Duitse varkensprijzen onveranderd

Hamburg – Ondanks een grote druk van Duitse slachterijen blijft de Duitse varkensprijs vandaag onveranderd op € 1,68 per kilo geslacht-gewicht franco slachterij exclusief btw.

Duitse varkensvleesbedrijven klagen flink over de in hun ogen te lage opbrengsten van varkensvlees ten opzichte van hun inkoopprijzen voor vleesvarkens. Zij willen de laatstgenoemde prijzen dus verlagen. Duitse varkenshouders houden dat tegen, omdat de slachthaken in Duitsland nog lang niet vol hangen.

 

Er is overcapaciteit aan slachthaken en het aanbod van varkens is niet eens zo groot voor vier slachtdagen. De Duitse varkensprijs ligt 6 cent per kilo hoger dan een jaar geleden. Die hogere prijs is niet voldoende om de hogere kosten te dekken.

Of registreer je om te kunnen reageren.