Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Duitse varkensprijs met moeite gelijk

Hamburg – Duitse slachterijen houden hun varkensprijzen vrijdag met forse tegenzin gelijk. Alleen een krap aanbod van vleesvarkens houdt een prijsdaling tegen. De afzet van varkensvlees loopt volgens de slachterijen moeizaam. Zij vinden dat zij er te weinig aan verdienen.

Duitse varkenshouders houden hun slachtrijpe dieren vast, omdat zij vinden dat ze er te weinig voor krijgen bij de slachterijen. Daardoor hopen de dieren zich op in de stallen. Op een gegeven moment zullen ze toch naar de slacht moeten. Als het aanbod van vleesvarkens stijgt, zullen Duitse slachterijen hun prijzen zeker verlagen.
Een lichtpuntje is de stijging van de Europese export van varkensvlees. Die nam in de eerste twee maanden van dit jaar toe met 16,8 procent naar bijna 519.000 ton. Rusland is de belangrijkste buitenlandse afnemer met bijna 134.000 ton. Hongkong staat op een tweede plaats in de ranglijst met een afname van bijna 81.000 ton. De Europese uitvoer naar China verdubbelde bijna naar bijna 71.000 ton. Dat blijkt uit gegevens van de Europese Commissie.

Eén reactie

  • brabantsduitserke

    ja omdat de dieren vastgehouden worden zijn de biggen niet aan te slepen ,volgens mij is derk de prijs weer naar beneden aan het praten ,waarom doe jij dat toch elke keer ,volgens mij wordt derk gedicteerd

Of registreer je om te kunnen reageren.