Varkenshouderij

Nieuws 601 x bekeken

Brussel niet meer bang voor varkenspest in Duitsland

Brussel/Berlijn – De verscherpte controle- en hygiëne-eisen in verband met varkenspest onder wilde zwijnen in Duitsland zijn van de baan.

De EU heeft Duitsland volgens AgraEurope groen licht gegeven om alle speciale restricties en eisen op dat punt op te heffen. Van aanwijsbare besmetting met varkenspest was op het laatst alleen nog sprake onder wilde zwijnen in Rijnland-Palts en Noordrijn-Westfalen.
De bestrijding van het virus door intensievere bejaging en vaccinatie van de zwijnen via aas heeft de afgelopen jaren echter goede resultaten opgeleverd. Het is voor het eerst sinds het begin van de jaren 90 dat de betreffende bepalingen buiten werking kunnen worden gesteld. De laatste keer dat zich in de reguliere Duitse varkenshouderij varkenspest voordeed, was in 2006.

Of registreer je om te kunnen reageren.