Varkenshouderij

Nieuws 5681 x bekeken 4 reacties

Beursprijzen varkens en biggen omlaag

Doetinchem – In tegenstelling tot de gelijkblijvende Duitse en NVV-varkensprijzen, dalen de beursprijzen voor volgende week wel.

Vleesvarkens noteren op de beurs 1 cent per kilo lager. Daarmee komen de prijzen voor deze dieren geslacht op € 1,63 en levend op € 1,29 per kilo. De NVV-varkensprijs blijft € 1,61 per kilo. De beursprijs voor biggen daalt met 50 cent naar € 49,50 per kilo. De NVV noteert voor biggen gelijk op 54 euro per stuk.

Laatste reacties

 • brabantsduitserke

  niet terrecht als je de markt volgd

 • hertha

  Nee, klopt brabantduitserke, ik probeer al een hele tijd duidelijk te maken dat de prijs niet meer afhangt van het aanbod, maar van beginjaarlijkse afspraken met grote supermarkten, dus John, massaal vasthouden worden de slachterijen ook niet meer nerveus van, want die hebben ook vaste boeren die alleen aan hen kunnen leveren door vaste afspraken.

 • info81

  Men kan Duitsland niet met Nederland vergelijken, daar werken ze veel goedkoper. Langer slachten en minder arbeidsloon.Hier loopt de vleeshandel slechter en de slachterijen verliezen eraan. Brengen ze meer op in Duitsland dan meer exporteren loopt het aanbod hier terug en dan is de vraag groter dan het aanbod.

 • brabantsduitserke

  als slachten in nederland duurder is en de kosten in een nederlandse slachterij hoger zijn heeft dit niks te maken met de varkensprijs zoveel km is duitsland niet
  van nederland vandaan dat zegt alleen wat van de nederlandse structuur.

Of registreer je om te kunnen reageren.