Varkenshouderij

Nieuws 1 reactie

Westfort gaat uitbetalen op spier- en spekdikte

Gorinchem – Slachterij Westfort gaat de varkens uitbetalen op basis van spier en spekdikte. Dat meldt Jaap de Wit jr. van Westfort.

Vanaf volgende week gaan de grote Nederlandse slachterijen over op een nieuw classificatiesysteem, het Franse CGM-prikpistool. Het systeem meet de spier en spekdiktes en kan in principe daaruit een vleespercentage berekenen.
Westfort ziet geen meerwaarde meer in de berekening van het vleespercentage. Volgens De Wit wordt met de nieuwe rekenformule voor het vleespercentage de spekdikte te zwaar ingewogen. Dat is dan ook de reden dat het bedrijf rechtstreeks op spek- en spierdikte gaat uitbetalen.
De afgelopen week heeft Westfort zijn handelsrelaties bijgepraat over hoe het bedrijf om wil gaan met het nieuwe classificatiesysteem en wil uitbetalen. De Wit wil nog niet naar buiten treden met exacte gegevens over het uitbetalingsschema dat Westfort gaat hanteren.

Eén reactie

  • varkensboerk

    Wat doen de slachterijen toch weer geheimzinnig. Geen concrete uitbetalingscondities verschaffen betekent geen varkens. Wie levert er nou varkens terwijl je niet weet wat de uitbetalingscondities zijn. Lijstjes, concepten alles wordt weer overhoop gehaald zonder de boer fatsoenlijk te informeren.

Of registreer je om te kunnen reageren.