Varkenshouderij

Nieuws 1082 x bekeken 1 reactie

Trichinella in Duitse wilde zwijnen

Gottingen – In de buurt van het Duitse Gottingen, in Nedersaksen, is tijdens een trichinella-onderzoek een besmetting bij een wild zwijn vastgesteld. Dat meldt het tijdschrift De Nederlandse Jager.

De besmetting kwam aan het licht tijdens een onderzoek naar een partij van achttien wilde zwijnen. Door een fout kon niet achterhaald worden om welk wild zwijn het ging, waardoor de hele partij moest worden vernietigd.
Net als alle tamme varkens moeten wilde zwijnen op de rondworm Trichinella spiralis worden onderzocht voordat ze de voedselketen in gaan. Mensen kunnen ziek worden van deze rondworm na het eten van rauw of onvoldoende verhit varkensvlees. De worm komt niet meer voor in de Nederlandse en Belgische veestapel, maar komt nog wel voor bij wilde zwijnen.

Eén reactie

  • anti

    Vlug, vlug, vlug, roep de heren van de knjv, organiseer een afschotreis, moord het hele roedel uit.........en ga tevreden, na dit schietorgasme, naar huis. Ja, jagers zijn gewoon onmisbaar~!!!!! Wat is de maatschappij blij dat ze er zijn. Dank U wel, Heere

Of registreer je om te kunnen reageren.