Varkenshouderij

Nieuws 1425 x bekeken

Tönnies en Westfleisch winnen terrein, Vion levert in

Damme - Tönnies en Westfleisch hebben hun positie op de Duitse varkensmarkt vorig jaar verder versterkt. Vion leverde volume in, evenals Danish Crown.

Dat blijkt uit de nieuwe ranglijst van grootste slachterijen van de Duitse varkenshoudersorganisatie ISN.
Tönnies krikte het aantal aan de haak gebrachte varkens in vergelijking met 2010 met 8,5 procent op naar 15,4 miljoen en blijft daarmee soeverein de nummer 1 binnen de top-10 met een marktaandeel van krap 26 procent. Vion, dat het exacte cijfers niet naar buiten wil brengen, zag volgens de ISN het aantal geslachte varkens met 6,5 procent teruglopen naar onder de 10 miljoen terwijl het marktaandeel belandde op krap 26 procent.
Westfleisch slachtte met een marktaandeel van 12 procent 7,16 miljoen varkens. Dat was een plus van 8,8 procent ten opzichte van het voorafgaande jaar. Danish Crown verwerkte daarentegen iets minder varkens, namelijk 3,3 miljoen tegenover 3,58 in 2010. Het marktaandeel van het Deense bedrijf op de Duitse markt is daarmee 5,5 procent.
De ISN constateert dat de concentratietrend zich verder heeft voortgezet. Het marktaandeel van de top-4 samen is ruim 60 procent geworden. De overige zes bedrijven in de top-10 komen niet verder dan 15 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.