Varkenshouderij

Nieuws 844 x bekeken

Stakingen bij Britse vestiging Vion

Cambuslang – De Britse vakbond Unite heeft de komende dagen opnieuw twee 24-uursstakingen uitgeroepen bij de vestiging van Vion in het Schotse Cambuslang.

Ook vorige maand werd bij deze vestiging van Vion Foods UK gestaakt.
”Vion kan bevestigen dat het is geïnformeerd over nog twee dagen met industriële actie, op 8 en op 12 maart, in verband met de jaarlijkse loononderhandelingen”, aldus heeft de woordvoerder van Vion Foods UK. Vion Foods UK heeft de werknemers in oktober 2 procent loonsverhoging en een uitbreiding van het aantal vakantiedagen voorgesteld. Volgens de bond Unite betekent 2 procent in het huidige financiële klimaat een loonsverlaging. ”We praten hier niet over goed betaalde mensen, het basissalaris is minder dan 7 pond (8,30 euro) per uur. Maar we hebben het wel over een wereldwijd bedrijf met een omzet van 8,8 miljard euro, het grootste vleesverwerkende bedrijf van Europa en het vierde ter wereld.”

Of registreer je om te kunnen reageren.