Varkenshouderij

Nieuws 428 x bekeken

Raiffeisenverband in actie voor behoud krulstaart

Berlijn – Het Deutsche Raiffeisenverband (DRV) zet in samenwerking met onderzoekers in op het vinden van een oplossing om af te komen van het couperen van staarten van varkens.

Het initiatief is onderdeel van een breder project waarmee het Raiffeisenverband zoekt naar een standaard aan de hand waarvan dierenwelzijn in de productieketen kan worden gemeten. Momenteel is een objectieve beoordeling van de stalsystemen, het transport en de slacht volgens de federatie van coöperatieve verwerkers niet goed mogelijk, omdat op veel punten geen duidelijke indicatoren zijn voor het welzijnsniveau.
Vleesconcern Westfleisch is daarmee wel al op de goede weg met zijn programma Aktion Tierwohl, vindt het DRV. Dit mikt op een verdere ontwikkeling van het inzicht in de zaak via nauwe samenwerking met onderzoekers. Doel is in de praktijk bruikbare oplossingen, die via de bedrijfsadviesdiensten en de veevermarktingsorganisaties aan de agrariërs door moeten worden gegeven. Dat geldt ook voor de biggencastratieproblematiek, waaraan al geruime tijd wordt gewerkt, ook buiten de Raiffeisen-sfeer en op Europees niveau.

Of registreer je om te kunnen reageren.