Varkenshouderij

Nieuws 1779 x bekeken 1 reactie

Forse terugval afzet Topigs

Vught - Fokkerij-organisatie Topigs heeft in 2011 ongeveer 320.600 opfokzeugen afgezet. Dit is het aantal verkochte opfokzeugen, inclusief de eigen aanfok bij vermeerderaars.

Dat is ten opzichte van 2010 een daling met ruim 14 procent. In dat jaar bedroeg het aantal geproduceerde opfokzeugen ongeveer 374.000 stuks.
Communication manager Peter Loenen geeft een aantal oorzaken voor de forse terugval. In 2010 was de productie extra hoog als gevolg veel vraag naar opfokzeugen door schaalvergroting van vermeerderingsbedrijven. In 2011 kreeg Topigs te maken met veel stoppende bedrijven en bedrijven die als gevolg van de slechte rendementen weing vervanging van de zeugenstapel toepasten.
Volgens Loenen is er momenteel weer een tekort aan opfokzeugen door de goede vraag. Topigs heeft ongeveer 2 tot 3 procent omzet op basis van het aantal aanwezige zeugen in Nederland aan de concurrentie verloren. Topigs verloor dit marktaandeel met name aan de Deense zeugen.

Lees meer hierover in Boerderij Weekblad van komende week.

Eén reactie

  • groot7731

    Welke Topigs zeug verkoopt het beste?

Of registreer je om te kunnen reageren.