Varkenshouderij

Nieuws 1637 x bekeken

Forse klap voor Franse varkensprijs

Plerin – Na twaalf sessies onafgebroken omhoog te zijn gegaan, heeft de notering op de varkensmarkt Marché du Porc Breton donderdag een forse klap gekregen.

De notering daalde met 3,4 eurocent tot 1,489 euro per kilo. Dat kwam deels door een groot aanbod aan varkens maar ook doordat de markt ’opeens’ rekening begon te houden met het grote verschil tussen de MPB-notering en de varkensprijzen bij de belangrijkste concurrenten, denkt het marktbestuur. Volgens de MPB ’hebben de Franse vleesbedrijven grote moeite om te concurreren met hun Deense, Nederlandse en Duitse collega’s’. Het marktbestuur denkt dat de buitenlandse varkensmarkten sterk in de gaten gehouden zullen worden en dat een vermindering van de prijsverschillen noodzakelijk zal zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.