Varkenshouderij

Nieuws 1290 x bekeken

'Ernstige correctie Franse varkensprijs'

Plerin – De notering op de Franse varkensmarkt Marché du Porc Breton in Plérin is gisteren, donderdag, met 3,5 cent gezakt naar 1,440 euro per kilo.

"Dat is een ernstige correctie die wordt ingegeven door de buitenlandse noteringen die angstvallig laag blijven in het noorden van de EU", denkt het beursbestuur van de MPB.
De Franse varkensnotering is na een hoogtepunt eind februari nu drie sessies achtereenvolgens gedaald, waarbij de totale daling inmiddels is opgelopen tot 8,4 eurocent per kilo. Volgens de MPB liggen de activiteiten bij de abattoirs op een laag niveau. ”Die zwakke activiteit wordt verklaard doordat Franse bedrijven bij de export niet kunnen concurreren met hun collega’s uit Noord-Europa. Een nieuw prijsevenwicht ligt dan ook in de verwachting. We moeten de prijzen verder afwachten maar grote verrassingen zijn daarbij uitgesloten.”

Of registreer je om te kunnen reageren.