Varkenshouderij

Nieuws 812 x bekeken

Duitse varkensvleesexport stijgt licht; belang Chinese markt groeit fors

Bonn - De Duitse varkensvleesexport is vorig jaar ten opzichte van 2010 met rond de 3 procent gegroeid.

Dat deelt landbouwmarktbureau AMI mee op basis van als nog voorlopig geldende statistische cijfers.
Het exportvolume belandde daarmee volgens het bureau op 2,6 miljoen ton. Het kalenderjaar eindigde goed, wat erop duidt dat de positieve ontwikkeling zich ook dit jaar voortzet. In december 2011 werd namelijk afzonderlijk bekeken 4 procent meer uitgevoerd dan in dezelfde maand van het voorafgaande jaar.
De sterkste groei vertoont de Chinese markt, die vorig jaar 269.500 ton afnam van de Duitsers. Dat was 50 procent meer dan het jaar ervoor. China is nu de op de drie na grootste afnemer, na Italië (plus 1 procent) en Rusland (min 7 procent). Nederland staat op deze ranglijst op de 3e plaats met een aankoopvolume van 291.000 ton. Dat was 2 procent minder dan in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.