Varkenshouderij

Nieuws 6 reactieslaatste update:24 mrt 2012

Duitse varkensprijs met 5 cent omhoog

Bonn – Duitse slachterijen en de Duitse vereniging van varkenshouders Vereinigung von Erzeugergemeinschaften für Vieh und Fleisch verhogen hun varkensprijzen vrijdag met 5 cent naar € 1,65 per kilo geslacht-gewicht.

De prijsverhoging is een gevolg van een krap aanbod aan vleesvarkens, het mooie weer en het naderende Pasen.
Door het krappe aanbod van vleesvarkens trekken slachterijen hard aan de dieren om ze aan de haak te kunnen slaan. De verkoop van varkensvlees loopt goed. Met het mooie weer dit weekend zullen consumenten de barbecue aansteken. Door het nadere Pasen gaan duurdere onderdelen van het varkenskarkas, zoals de hazen, beter van de hand.

Laatste reacties

 • Jonas Brabant

  Als de beurs ballen heeft, dan volgen ze

 • varkenshouder1

  De NL slachterijen kunnen komende week een flinke correctie doen na de 2 cent daling deze week. Die hebben ze weer mooi in hun zak zitten, maar niet van mij.

 • Gebr.hendrikx

  Wie wil er woensdag een auto leveren bij correcte duitse slachterij op prik,niet autofoom?
  gebr.hendrikx@xs4all.nl

 • info258

  Ik ben van mening dat de incl BTW noterende slachterijen wel eens een paar centen extra kunnen verhogen zodat het verschil weer opgeheven wordt met het buitenland. Nederlandse noteringen gaan inclusief altijd mee met de exclusieve prijsverhogingen van het buitenland. Bij 1.20 zit er 6.8 cent btw in en bij 1.65 zit er 9.4 cent btw in. Een oproep aan de nederlandse slachterijen doe er eens 3 tot 5 cent extra bij ten opzichte van het buitenland(Duitsland) en lijdt geen gezichtsverlies.

 • jan hien

  info 258 jij kun ook aan duitsland leveren zo ver is dat niet

 • info258

  Dat weet ik ook wel. Maar het gaat er mij om, om duidelijk te maken dat naarmate de prijs hoger wordt het verschil toeneemt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.