Varkenshouderij

Nieuws

Duitse Bondsdag pro vaccineren in plaats van ruimen bij varkenspest

Berlijn – De fracties in de Duitse Bondsdag zijn bezig met een initiatief om in geval van varkenspest niet meer preventief te ruimen maar te vaccineren. Dat meldt een verheugd Bauernverband (DBV), dat daarvoor al jaren pleit.

Vorig jaar gaf de boerenfederatie samen met onder meer de georganiseerde varkenshouderij, de vleesindustrie en de veterinairenorganisaties een verklaring uit waarin dat pleidooi nogmaals voor het voetlicht werd gebracht. De Bondsdag maakt er nu werk van. In de verklaring werd ook aangegeven wat voor maatregelen er moeten worden genomen als er niet meer preventief wordt geruimd. Daartoe behoort behalve vaccineren op de eerste plaats dat het risico op varkenspest zo klein mogelijk moet worden gehouden. Daarvoor dragen niet alleen de varkenshouders en de veterinairen de verantwoordelijkheid maar ook de overheid en de burgerij, aldus de in augustus uitgegeven verklaring.

Of registreer je om te kunnen reageren.