Varkenshouderij

Nieuws 770 x bekeken

COFCO Group stapt in varkensfokkerij

Peking – China’s grootste graan- en oliezadenhandelaar COFCO Group gaat verder investeren in de varkenshouderij.

Het concern is van plan om 3,5 miljard yuan (416 miljoen euro) te investeren in een varkensintegratie in de stad Guangyuan, in de provincie Sichuan. Het bedrijf biedt ruimte aan 2 miljoen varkens. COFCO heeft al vier grote varkens- en pluimveebedrijven in de steden Shandong, Tianjin, Jiangsu en Hubei.
In 2011 werden door COFCO ruim 1,2 miljoen varkens geslacht. De graanhandelaar wil nu verder uitbreiden in de varkenshouderij met de investering in Guangyuan en een samenwerking startten met de levensmiddelebedrijven Mitsubishi Foods en Itoham Foods om het vlees te vermarkten.
Een van de redenen dat steeds meer bedrijven in de varkenshouderij investeren is de subsidie die de Chinese overheid verstrekt voor de bouw van grote varkensbedrijven (tussen de 3.000 tot 10.000 varkens).

Of registreer je om te kunnen reageren.